Materialer, vedligehold og pleje

 Træ, materialet:

Mahogni er en hård træsort med en smuk farve og tekstur, der egner sig godt til eksempelvis møbler og gulve. For at bevare træets glød, er det vigtigt med regelmæssig rengøring og vedligeholdelse.

 

Al mahogni, der anvendes i Wolff Nordics produkter er FSC-certificeret    

Mahogni har lang levetid, også udendørs.

Træ, vedligehold og pleje:
Støv mahognien af med en blød klud regelmæssigt for at undgå opbygning af støv og snavs. Brug en mild sæbeopløsning og en klud til at tørre overfladen af mahognitræet. Undgå at bruge hårde børster eller svampe til rengøring af træ, da dette kan beskadige overfladen. Det vil få årerne i træet til at hæve og gøre overfladen ujævn. Undgå at bruge for meget vand til rengøring af mahogni, da træet kan blive beskadiget, hvis det udsættes for for meget fugtighed.

Brug olie, der er specielt beregnet til mahogni, for at beskytte træet mod skader og bevare dets farve og glans. Påfør et tyndt lag olie med en blød klud, og lad det tørre helt. Undgå at placere mahognimøbler i direkte sollys, da dette kan forårsage, at træet falmer og udtørres. Hvis du spilder noget på mahognitræet, skal du tørre det af med det samme med en blød klud. Brug ikke skrappe kemikalier eller slibepapir til at fjerne pletter.

Malet Mahogni kan rengøres med en klud og gerne varmt vand for at fjerne eventuelle fedtpletter.

 

Støbejern, materialet
Støbejern er kendt for sin styrke og holdbarhed. Det er blevet anvendt i mange århundreder til fremstilling af en bred vifte af produkter, herunder køkkengrej, motorblokke, riste, dæksler mv. Støbejern er stadig et vigtigt materiale i dag og bliver brugt til mange formål.

Støbejern fremstilles ved smeltning af jern tilsat kulstof, som øger jernets styrke og modstandsdygtighed overfor deformation og nedbrydning. I dag bliver støbejern fremstillet via en kontrolleret termisk og metallurgisk proces.
Støbejernet, der anvendes i Wolffs produkter, er af legeringen SG-jern, der er mere sejt end det traditionelle gråjern. Men jernets styrke og holdbarhed beholdes. Råmaterialet til alle vores støbejernsprodukter fra eget jernstøberi i Borup er industriaffald fra anden produktion på Sjælland og emner af støbejern, der genbruges. Dette – sammenholdt med korte transportveje i Danmark – bidrager til produkternes gunstige CO2 profil.

Ubehandlet støbejern patinerer til den karakteristiske, dybe brune farve.

Overfladebehandlede produkter af støbejern er hos os, enten pulverlakerede, vådmalede eller behandlet med pigmenteret olie.

Støbejern, vedligehold:
Hvis malingen beskadiges, kan der lokalt forekomme en rustplet, som du kan forsøge at fjerne med en blød børste eller slibepapir. Vær forsigtig med ikke at ridse eller beskadige malingen andre steder. Dup hullet med en primer og derefter kvalitetsmaling til metal i samme farve. Lad den tørre helt. Der kan efterfølgende påføres lidt klar mat lak som ekstra beskyttelse.

Ubehandlet støbejern kræver i princippet ingen vedligeholdelse. Vil man fjerne snavs, er vand, evt. sulfosæbe og en børste de redskaber der anvendes. Støbejern, der er overfladebehandlet, rengøres regelmæssigt med en blød klud eller børste og mildt sæbevand. Dette for at undgå snavs, der kan sætte sig fast. Undlad brug af skrappe rengøringsmidler, da de kan beskadige malingen.


Efter flere år kan støbejern måske trænge til en opfriskning, så kan produktet renoveres totalt med sandblæsning og en ny overfladebehandling og produktet vil fremstå som helt nyt.

BORTSKAFFELSE

Alle produkter adskilles og materialerne sorteres.
Dele af træ kan benyttes til afbrænding eller leveres til genbrug, 
Støbejern kan returneres til Wolff Nordics marketingafdeling. Eller det kan bortskaffes på en genbrugsplads.
Elektriske dele skal i elektronikgenbrug.